x

דיווח על תקלה

תאור תקלה:
שם:
דואר אלקטרוני:
יצירת קשר
חיפוש באתר

פיצויים על רשלנות בלידה - שיתוק מוחין

תאריך: 09/08/2011 12:43

שיתוק מוחין ביילוד כתוצאה מרשלנות רפואית

שיתוק מוחין הוא כינוי למספר רב של בעיות רפואיות הנגרמות למוח, והוא מתרחש באופן שכיח יותר במהלך הריון ולידה בעיקר בעקבות בעיית העברת חמצן למוח.

לעיתים לא ניתן היה למנוע את שיתוק המוחין, אך יש לא מעט מקרים שבהם שיתוק המוחין במהלך הלידה נגרם כתוצאה ישירה של רשלנות רפואית מצד המיילדים או אף במהלך ההיריון.

במצב בו נתקלים בשיתוק מוחין גם אם הינכם בטוחים שאין מדובר ברשלנות רפואית כדאי בכל זאת לברר היטב האם מדובר בשיתוק כתוצאה מרשלנות רפואית שכן הפגיעות הקשות גוררות עמן פיצויים גבוהים ביותר.

רשלנות רפואית במהלך ההיריון

רשלנות רפואית המביאה לשיתוק מוחין יכולה כבר להיווצר במהלך ההיריון עצמו כאשר בדיקות שעברה האם לא פוענחו כראוי, לא אובחנו בעיות רפואיות אצל האם המסכנות את העובר או שלא בוצעו בדיקות מתאימות לעובר כנדרש.

מקרה נוסף שיחשב כרשלנות רפואית הוא מקרה בו הבדיקות פוענחו כראוי אך האם לא הוזהרה מפני הסיכונים לאור תוצאת הבדיקות ו/או לאור רמת הסיכון לשיתוק מוחין כפי שהעריך אותו הרופא המטפל.

רשלנות רפואית במהלך הלידה

רופאים שהולידו גם יכולים להיות נתבעים ברשלנות וזאת עקב סיבות שונות לדוגמא : אי זיהוי תסמינים המעידים על סכנה למערכת הנשימה של העובר ואי ביצוע ניתוח קיסרי כאשר זה נדרש.

מי תובע וכיצד ?

לאור חוק האפוטרופסות הורים יכולים לתבוע בנעלי הילוד עד הגיעו לגיל 18, לאחר מכן מתחילה תקופת התיישנות של 7 שנים, כלומר בניגוד לתביעה רגילה תביעה זו מתיישנת לאחר 25 שנים.

הדבר נותן יתרון רב לתובעים שכן על פי פסיקת בית המשפט  העליון מקרה שבו לא נשמרו כל הנתונים הרפואיים מתהפך נטל ההוכחה, והרופאים הם אלו שיצטרכו להוכיח שהם לא התרשלו.

הרופאים במקרה זה נמצאים בבעיה שכן קשה לשמור על הראיות ועל הרישומים 25 שנים כנדרש על פי בית המשפט.

מדוע תביעות שכאלו זוכות לפיצוי מאוד גבוה בדרך כלל ?

שיתוק מוחין בדרך כלל גורם לנזק בלתי הפיך, ל-100 אחוז נכות וגורר עמו תוצאות קשות הן למשפחה והן לילוד, נזקים אלו כוללים :

 מבחינתו של הילוד
  • הפסדי השתכרות עתידיים של הילוד כולל זכות לפנסיה
  • טיפולים רפואיים
  • שכירת מטפל צמוד
  • קניית מכשירים רפואיים
  • פיזיותרפיה
  • התאמות בדיור לילוד הנכה
  • פיצוי על כאב וסבל ועמם פיצוי על חוסר היכולת לנהל חיים תקינים המביאים לחוסר יכולת להקים משפחה וחוסר הנאה מהנאות החיים הפשוטות

מבחינת ההורים
  • אבדן השתכרות בשל צורך בלטפל בילוד
  • כאב וסבל
כמו כן קיימים עוד פיצויים אשר ניתן לקבלן במסגרת תביעה על רשלנות שכזו.

כיצד מעריכים סיכויי תביעה ברשלנות רפואית המביאה לשיתוק מוחין ?

ראשית יש לפנות לעורך דין אשר מתפקידו הערכת סיכויי התביעה, עורך הדין יאסוף נתונים מבית החולים, וממקרים דומים שהתרחשו, ויעביר את החומר לבדיקה של מומחים מתחום הרפואה שיעריכו מהי הסבירות שאכן נעשתה התרשלות ויותר מכך שהנזק שנגרם אכן נגרם כתוצאה מהתרשלות זו.

כאשר כל הנתונים בידיו יעריך עורך הדין את סיכויי התביעה ובדרך כלל יבקש שכר טרחה באחוזים הנעים בין 20-30 אחוז מגובה הפיצוי שיפסק.

אם אכן אתם סובלים ממצב במשפחה בו בן משפחה נולד עם שיתוק מוחין כדאי מאוד לבדוק באמצעות עורך דין  אם אכן הדברים לא נגרמו כתוצאה מרשלנות רפואית, אכן לעיתים גם אם אתם חושבים שאין סיכוי שהנכות נגרמה מרשלנות רפואית יתכן שטעות בידכם ומגיע לכם פיצוי רב בגין הטיפול אותו נתנו הרופאים.

המלצתנו החמה, היא לגשת לעורך דין בתחום ולברר את זכותכם בעניין.
ליחצו כאן להוספת תגובה
סגור



סגור