אם נפגעת כתוצאה מטיפול רפואי שגרם לך לנזקי גוף, נזק נפשי, הפסדי שכר, הוצאות אחרות ומגוון רחב של נזקים ממוניים, מגיעים לך פיצויים. ראשי הנזק השונים שיכולים להגרם לאדם שעבר ניתוח רשלני או טיפול רפואי כושל, שגרם לנזק פיזי משמעותי, מחייבים את הגורם המתרשל לפצות את המטופל על נזקיו.
לדוגמא, אם עברת ניתוח רשלני והוכח כי נגרמו לך נזקים משמעותיים עקב התנהלות בלתי סבירה של הגורם המטפל, הרי שמגיע לך פיצוי כספי הולם. חישוב היקף הפיצוי הכספי כרוך בהגשת תביעה משפטית, המבוססת על חוות דעת רפואית של מומחה בתחום רלוונטי.
תמיד, בכל מקרה של חשד לפגיעה עקב טיפול רפואי רשלני, יש להתייעץ עם עורכי דין המתמחים ברשלנות רפואית. חשוב להימנע מכל פעולה על דעת עצמכם, לרבות פניות אל גורמים רפואיים בתלונות, או קובלנה למשרד הבריאות. אין להסתמך על מידע כללי, טוב ואיכותי עד כמה שיהיה. כמו כן, לא מומלץ להסתמך על עצות של חברים ויודעי דבר אחרים.
רשלנות רפואית הנה תחום מורכב ובעל רבדים משפטיים רבים, כמו גם קביעת היקף הפיצויים, אם בכלל, לנפגע.
נזקים ממוניים:
הפסדי שכר - אין זה מן ההכרח כי שני אנשים שנפגעו ממקרה רשלנות זהה והפגיעות בגופם זהות יזכו באותו סכום פיצוי, גם אם שניהם נעדרו מעבודתם למשך אותו פרק זמן. יתכן כי האחד עובד בתפקיד בכיר בחברת היי טק מצליחה ושכרו החודשי הוא 30,000 ש"ח ואילו השני מורה בבית ספר יסודי שמרוויח כ - 20%. מטבע הדברים, הפסדי השכר שנגרמו לעובד ההיי טק גבוהים יותר.
פגיעה ביכולת ההשתכרות העתידית - מדובר ברכיב חשוב מאוד בתביעת הפיצויים, בייחוד במקרים בהם נגרמת לתובע נכות קבועה אותה הצליח להוכיח. היקף הפגיעה יחושב לפי אחוזי הנכות, גובה ההכנסה החודשית קודם לאירוע ומספר החודשים שנותרו עד הגיעו של התובע לגיל פרישה. בנוסף, במקרים בהם תוחלת החיים הצפויה לנפגע התקצרה עקב רשלנות רופאיו, ישנה אפשרות לתבוע פיצוי גם על הפסדי ההשתכרות בשנים בהם יכל לחיות ולעבוד לולא הנזק שנגרם לו.
הוצאות רפואיות, סיעוד, עזרת הזולת, ניידות והתאמת דיור - במקרים של פגיעות קשות המותירות אחריהן נכות חמורה, ישנו צורך ממשי בשינויים רבים הנוגעים לשגרת חייו של הנפגע. שינויים אלו כרוכים בהוצאות כספיות בלתי מבוטלות, בין השאר עבור טיפולים רפואיים, בדיקות תכופות, התאמת דיור במקרים בהם מקום מגוריו של הנפגע אינו תואם את צרכיו החדשים, עזרת הזולת וטיפול סיעודי, הוצאות ניידות ועוד.
גם על נזקים שאינם ממוניים יכולים נפגעי רשלנות רפואית לתבוע פיצויים. אולם, חשוב להבין כי מדובר בנזקים שקשה יותר להוכיח ועבור בית המשפט - קשה יותר להעריך את שווים בכסף. ככלל, ניתן לתבוע פיצוי על אובדן הנאות החיים, כאב וסבל.
במידה והטיפול הרפואי התבצע מבלי שניתנה לו הסכמה מדעת, ניתן לתבוע פיצוי גם על הפגיעה באוטונומיה של החולה. הסכמה מדעת לטיפול רפואי תינתן רק לאחר שניתן לחולה הסבר מלא ומקיף אודות מצבו הבריאותי, הטיפול המוצע לו, טיפולים אלטרנטיביים קיימים, השלכות הטיפול, סיכויי הצלחתו, תופעות לוואי צפויות וסיכונים.
אחד הדברים המצערים שלא אחת מתרחשים כאשר ניתן טיפול רפואי רשלני - הוא אובדן סיכויי החלמה. כלומר, יתכנו מצבים בהם חולה סרטן לא מאובחן בזמן עקב רשלנות רופאיו והאיחור באבחון מותיר אותו ללא סיכוי להתגבר על המחלה. כאשר אם היה מקבל טיפול מקצועי בזמן - יכל להחלים. הפסיקה מהשנים האחרונות מראה כי גם מסיכויי החלמה קלושים אין להתעלם ואפילו כאשר מדובר בחולים שלולא האירוע הרשלני סיכויי החלמתם היו 10%, ניתן לתבוע פיצוי בגינם.
כאשר מדובר בהתנהלות חמורה במיוחד מצד הנתבעים, לעיתים מוצא לנכון בית המשפט לפסוק גם פיצויים עונשיים, שאינם נגזרים מהיקף הנזק שנגרם לתובע.
Kaitlyn 08/10/2022 18:15
Loyd 07/02/2022 12:14
Nannette 24/12/2021 07:33
Selene 20/08/2020 23:47